Samenwerkingspartners

In Zeeuws-Vlaanderen en Zeeland zijn er al de nodige initiatieven die erop gericht zijn om inwoners te helpen vitaler en gezonder te maken. We zetten ze graag voor jou op een rijtje. 

Hulst-voor-elkaar

Hulst voor elkaar

Hulst voor Elkaar is een maatschappelijke ondernemende organisatie, die de inwoners van Hulst advies geeft en ondersteuntop het gebied van welzijn, bewegen, zorg en opvoeden. Een belangrijk doel is dan ook het stimuleren van een gezonde leefstijl. Denk hierbij aan voldoende beweging, gezonde voeding en gedragsverandering. 

Benieuwd naar meer? Bekijk dan zeker de website van Home - Hulst voor elkaar.  

Zeeuwse-Zorg-Coalitie

Zeeuwse Zorg Coalitie

De Zeeuwse Zorg Coalitie wil Zeeland gezond, bruisend en aantrekkelijk maken. Samenwerking tussen medische, sociale en fysieke sectoren is hiervoor erg belangrijk. ZZC kijkt naar gezondheid op een bredere manier, geïnspireerd door Positieve Gezondheid. Dit betekent dat we niet alleen ziekten behandelen, maar ook aandacht hebben voor veerkracht en zelfregie. Positieve Gezondheid heeft zes onderdelen: lichaam, geest, zingeving, levenskwaliteit, meedoen en dagelijks functioneren. Meer weten over de Zeeuwse Zorg Coalitie en hun initiatieven? Op de website vind je nog veel meer informatie! Home - Zeeuwse Zorg Coalitie.  

Een mooi initiatief wat hierbij komt kijken is Aand8. Aand8 zet zich in voor Positieve Gezondheid op het werk. Positieve Gezondheid in organisaties helpt mensen sterker en veerkrachtiger te worden. Het is goed voor zowel de medewerkers als de organisatie zelf. Het zorgt ervoor dat mensen zich gehoord en gewaardeerd voelen, wat leidt tot een gezondere werkomgeving waar iedereen actief betrokken is. 

Emergis

Emergis

Emergis is een maatschappelijke organisatie voor mentale gezondheid en welzijn. Emergis helpt mensen op het gebied van mentale gezondheid, verslaving, wonen, werken, veiligheid en huiselijk geweld bij kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Dit wordt gedaan door ongeveer 1.400 medewerkers, verspreid over vijftig locaties in Zeeland. Werknemers van Emergis werken bij mensen thuis, in gezondheidscentra, huisartsenpraktijken, wijkcentra, en Klinieken. 

Lees meer over Emergis via Emergis - Samen werken aan een goede geestelijke gezondheid van alle mensen in Zeeland.  

Aan-z

aan-z

Aan-z helpt mensen in de gemeente Terneuzen. Deze organisatie biedt korte hulp aan jongeren, ondersteuning bij dagelijkse zaken, en hulp bij de Wmo.
Ook heeft aan-z programma's voor welzijn in andere gemeenten. Hun missie is om mensen in kwetsbare situaties te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun zelfredzaamheid en het maken van bewuste keuzes, gebaseerd op hun eigen innerlijke kracht. 

Benieuwd naar meer? Via de website van aan-z lees je nog veel meer informatie over aan-z! 

Porthos-Sluis

Porthos Sluis

Porthos Sluis is een plek waar mensen hulp kunnen krijgen als ze problemen hebben met jeugd & gezin, werk & inkomen, hulp bij dagelijkse dingen en leefbaarheid & burgerparticipatie. Iedereen in de gemeente Sluis, jong en oud, is welkom om naar Porthos Sluis gaan. 

Iedereen krijgt wel eens met problemen te maken, dat hoort bij het leven. 

Vaak helpt het om erover te praten met familie, buren of vrienden. Misschien kan een vrijwilliger via WeHelpen ook helpen. Als dat niet genoeg is, kunnen mensen naar Porthos Sluis gaan. Samen met de persoon die hulp nodig heeft, kijken ze naar oplossingen. Zo kan iedereen zoveel mogelijk blijven meedoen aan de samenleving. Meer weten over Porthos Sluis? Bekijk dan zeker ook de website Sociale kaart gemeente Sluis | Porthos Sluis (socialekaartnederland.nl).  

Kerngezond

Kerngezond Zeeland

Kerngezond is een lokale samenwerking tussen zorg en hulpverlening. Kerngezond zorgt ervoor dat de juiste zorg en ondersteuning voor iedereen beschikbaar en betaalbaar blijft. Ook creëren ze een gezonde werkomgeving voor alle professionals die werkzaam zijn bij kerngezond Zeeland.

Lees meer over Kerngezond Zeeland via De nieuwe manier van samenwerken | Kerngezond.  

Vrienden-van-Zorgsaam

Vrienden van Zorgsaam

De stichting Vrienden van ZorgSaam richt zich op projecten die de kwaliteit van zorg en het welzijn van patiënten, cliënten, bewoners en medewerkers van ZorgSaam verbeteren. Extra’s die enorm belangrijk zijn, maar niet uit het reguliere zorgbudget betaald kunnen worden.

Meer weten over Vrienden van ZorgSaam en misschien wel vrienden worden? Bezoek dan zeker de website Home - Vrienden van ZorgSaam.  

Rond-je-Gezond_Samenwerkingspartner_Toonbeeld

Toonbeeld

Toonbeeld is dé plek voor kunst- en cultuuronderwijs in Terneuzen. Iedereen kan bij ons terecht voor lessen in muziek, beeldende vorming, theater en fotografie. Maar we doen nog veel meer: we verzorgen kunst- en cultuurprogramma’s voor scholen, we organiseren lezingen, exposities, workshops en excursies. Kortom, een breed aanbod zodat zoveel mogelijk mensen kunnen ervaren dat kunst en cultuur bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling en welzijn. Wees welkom en meld je aan voor een van de vele activiteiten! Kijk hier voor het actuele aanbod: www.toonbeeld.nl

Logo Rond Je Gezond

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.